torstai 23. tammikuuta 2014

Pohjanmaalla on havaittu Ihmissusia!



Kun ystäväni tuottaja Mikko Soukkala (Bottomland Productions) kertoi noin viisi vuotta sitten, että heillä on aikomuksena tehdä elokuva teini-ikäisestä ihmissudesta, oli ensimmäinen reaktio lähinnä huvittunut (lue: naurunremakka). Nyt kun viisi vuotta tapahtuman jälkeen istun elokuvateatterissa katsomassa tuota kyseistä elokuvaa, on huvittuneisuus vaihtunut kunnioitukseen merkittävää suomalaista elokuvaprojektia kohtaan. ”Anselmi Nuori Ihmissusi” on totta ja sen tarina on muutakin kuin kertomus pohjanmaalaisen kylän salaisuudesta.




Suomalaisista elokuvista hyvin harva nauttii paljonpuhuttua elokuvasäätiön tukea tai muitakaan merkittäviä tukia. Tämä ei tee siinä poikkeusta ja se juuri tekeekin siitä menestystarinan. Suurien tukibudjettien ja rahoittajien sijaan tekijät ovat etsineet ympärilleen värikkään joukon erittäin päteviä ihmisiä, jotka suhtautuvat intohimoisesti elokuvan tekemiseen, sekä lukuisan määrän yrityksiä, joista kukin on osallistunut omalla tavallaan. Ajatus talkootyönä syntyneestä kokoillan tuotoksesta tuntuu uskomattomalta aikana, kun ihmisten sitouttaminen on vaikeampaa, kuin koskaan ja tutkimusten mukaan töitä halutaan tehdä vain sen verran kuin tarvitsee.

Kun elokuvaa tehdään viisi vuotta ja sen tekemiseen osallistuu yli satapäinen joukkio, on sanomattakin selvää, että paletin koossa pitäminen on vaatinut juurikin sitoutumista, pitkäjännitteisyyttä, uskoa omaan projektiin, tuhansia puhelinsoittoja ja satoja neuvotteluja. Sen lisäksi on pitänyt lujasti luottaa ihmisiin ympärillä ja olla kiitollinen heidän lukemattomista työtunneistaan.

Lopputuloksena kankaalle piirtyy tunti kaksikymmentä minuuttia suomalaista laatuelokuvaa, jonka suuren budjetin elokuvista erottaa ainoastaan lopputeksteissä esiintyvien ihmisten määrä, sekä heidän kaikkien sitoutuminen kyseiseen tuotantoon.

Kuva on napattu elokuvasalista, kun osa tekijäkaartia on kerääntynyt esittäytymään elokuvan jälkeen.



Elokuva on osoitus siitä, että ihmisissä on voimaa ja suuressa määrässä ihmisiä on paljon voimaa. Ilmiö on mielenkiintoinen, sillä tukien vähentyessä syntyy erilaisia malleja toteuttaa unelmien projekteja. Hyvänä esimerkkinä toimii myös viime vuosina verkkoon syntyneet rahoituksen hakusivustot, joissa kuka tahansa voi hakea rahoitusta projektilleen ja jokainen voi ryhtyä tukijaksi haluamallaan summalla. 

Erilaiset uudet mallit ja mahdollisuudet rahoituksen hakemiseen, sekä ihmisten intohimoinen asenne unelmiaan kohtaan rikastuttaa maailmaa entisestään ja se jos mikä tekee elämästä mielenkiintoista!

Käykäähän katsomassa, ensi ilta pe 24.1. Elokuvan kotisivut: http://www.anselm-movie.com/


Olli Henrik Toiviainen
Töölöläinen pienviljelijä ja suurten suomalaisten tarinoiden rakastaja


PS: Suosittelen myös tutustumaan Tuffi Filmsin sivuihin, joiden lyhytelokuva Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa? on valittu Oscar ehdokkaaksi. Hienoa kerrassaan!!!!!



#anselmi, #elokuva, #ihmissusi, #rahoitus, #sitouttaminen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti